Živá kultura končí, my ne ;)

Od roku 2012, kdy jsme založily stránky Živé kultury, se u nás změnilo hodně věcí a my jsme udělaly kus práce, ze které máme obrovskou radost. Nyní ale nastal čas, kdy se vydáváme každá svou cestou, v přátelství a pohodě. Neuvěřitelně si vážíme Vaší podpory, kterou jste nás obklopili od prvních okamžiků a doufáme, že nás budete sledovat i nadále na našich samostatných cestách, které se mohou v budoucnu zase proplést. My Vám všem z celého srdce přejeme jen to nejlepší a hlavně pevné zdraví. Tam to totiž vše začíná.

A co všechno se u nás za posledních pár let stalo? Krom narození našich dětí, byly největší událostí určitě naše dvě skvělé kuchařky (Vaříme trochu jinak a Snídaně trochu jinak), které jsme pro vás společně vytvořily. Obě jsme se několikrát přestěhovaly z jedné strany světa na druhou a přitom jsme pilně studovaly a zdokonalovaly naše znalosti v mnoha oborech.

Žaneta s dcerou Miou (2018)

Žaneta vystudovala funkční výživu, která se zaměřuje na hledání pravé příčiny onemocnění, prošla si certifikací GAPS terapeutky a v roce 2016 si v Praze otevřela poradnu. I nadále se věnuje dalšímu studiu, ať už je to studium genetických mutací pod vedením Dr. Bena Lynche, nebo TČM na 1. škole tradiční čínské medicíny v Praze. U Andrey Nakayami si v současné době také prochází certifikací na praktika funkční výživy a životního stylu. Kromě studia se Žaneta věnuje také dvěma krásným projektům. Na začátku letošního roku založila společně s Mgr. Evou Hájkovou a MUDr. Janem Vojáčkem Institut funkční medicíny a výživy, jehož cílem je dostat funkční výživu do povědomí širší veřejnosti a společně s Hanou Štipák začala natáčet online konference o zdraví a životním stylu. První takovou byla konference Miminko maminko, ve které se zaměřily na faktory, kterými se dá příznivě ovlivnit zdraví budoucích generací. Žanetu můžete sledovat na jejích nových stránkách zanetakremsa.cz, kde pro vás bude publikovat články a recepty, které budou zameřené na více terapeutických protokolů (GAPS, LCHF, autoimunitní paleo, FODMAP atd). Nebo také na její nové facebookové stránce.

Jana, s dcerou Stellou a synem Lucou (2017)

Jana i nadále pracuje jako certifikovaná GAPS terapeutka. Ve své práci kombinuje TČM, techniku NAET a homeopatii, kterou v současné době studuje. V mezičase se dále vzdělává v oblasti výživy, genetických mutací, rané péče pro děti s autismem, sensorickými poruchami a dalších. V květnu letošního roku vyjde její další kuchařka, na které spolupracovala tentokrát s Janinou Černou a je věnovaná nízkosacharidovému stravování pro celou rodinu. Na Facebooku založila skupinu pro lidi, které zajímá dieta GAPS a potřebují pomoci na jejich nelehké cestě. Momentálně pro vás připravuje nový web www.janadellplotnarkova.cz, kde bude publikovat články a recepty věnované převážně GAPS dietě, nízkosacharidovému stravování, rané péči o děti s poruchami autistického spektra a sensorickými poruchami. Chybět nebudou ani chutné recepty. Na Facebooku můžete sledovat její dvě stránky ibezcukrutojde.cz a gaps-dieta.cz.

Jak vidíte, ikdyž stránky Živé kultury nebudou nadále aktivní, nemusíte se bát, že přijdete o všechny cenné informace a recepty, které jsme společně za ty roky na web vložily. Naopak, můžete se těšit na mnohem více. Živá kultura zůstane ve stejně podobě jako ji vidíte dnes, stále sem můžete zavítat pro Vaše oblíbené recepty a články. 😉

Pokud potřebujete poradit, prosím obraťte se na naše soukromé emaily, kde Vám rády pomůžeme. Obě se stále věnujeme i soukromému poradenství.

Ještě jednou děkujeme za Vaši přízeň,

Žaneta a Jana

Written by Živá kultura