Banánová buchta vzhůru nohama

Jednoduchý recept na piškotovou buchtu, ideální jako svačina nebo rychlá snídaně, ale výborně se hodí i jako zákusek ke kávě. Pomerančová šťáva a muškátový oříšek dodají této jinak jednoduché buchtě velice zajímavou chuť.

Potřebujete:

  • 1 větší banán
  • 4 vejce
  • ½ hrníčku kokosového oleje
  • 1-2 lžíce medu
  • 1 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
  • ½ hrníčku kokosové mouky
  • špetka soli
  • ½ lžička skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • ¼ lžičky muškátového oříšku  (ten můžete klidně vynechat)

Připravte si pečící misku, použila jsem misku 22 x 14 cm, dejte do ní pečící papír a ten potřete pár kapkami kokosového oleje.

Oloupaný banán nakrájejte na plátky, já jsem krájela po délce banánu, ale můžete úplně klidně i na kolečka.

Nakrájený banán srovnejte na dno pečící misky, chcete pokrýt celou plochu.

V mixéru smíchejte vejce, kokosový olej, čerstvou šťávu z pomeranče a med. Rozmixujte dohladka.

Přidejte kokosovou mouku, skořici, jedlou sodu, sůl a muškátový oříšek pokud používáte.

Celé znovu promixujte, aby se vám těsto pěkně spojilo.

Těsto nalijte na připravené banány v pečící misce.

Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů, na asi 30 minut.

Po dopečení nechte vychladnout, potom opatrně vyndejte i s pečícím papírem z misky a přendejte na talíř. Chcete to vyklopit tak, aby byla buchta vzhůru nohama, tedy banány nahoře.

Jana
Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka