DEN 9: Test citlivosti

Dnes ráno jsem vstala, natěšená, že zkusím syrovátku a že se konečně pohnu dopředu. Včera večer jsem si ale nestihla udělat test citlivosti. Tak mě napadlo, že bych si ho mohla udělat ráno ještě na lačno a trošku se v něm škrábnout – stejně jako to dělají na testech na alergologii. Na jednu ruku jsem si kápla syrovátku, na druhou jsem si mázla trochu másla a do stejného místa se jemně škrábla jehlou. Asi minutu na to, mi oba škrábance začali otékat. Pro jistotu jsem si udělala ještě kontrolní škrábanec s kapkou balené vody. Samotný škrábenec se trochu zvedl, ale jinak žádná reakce neproběhla. Ikdyž jsem byla zklamaná, že mléčné výrobky se nekonají, tak mě potěšilo jak ten test pěkně funguje. Mnohem lépe, než když jsem si natřela potravinu večer a nechala zaschnout. Nadšeně jsem si šla rychle udělat ještě test na ghee. U něj jsem se ale bála. Nerada bych měla na reakci na ghee, které  je důležitým zdrojem vitamínu K2.

Naštěstí to dopadlo dobře. Dokonce bych řekla, že ještě lépe než na vodu 😀 Syrovátka mi příjde, že dopadla nejhůř. Škrábanec otekl trochu do šířky. Pamatuju si, že když jsem byla na alergologii, tak měřili jak moc do šířky se otok rozjel nebo jak moc zčervenalo okolí. Z ghee mám každopádně ale radost. Celkově si myslím, že ani jeden test neměl v podstatě žádnou velkou reakci, kdybych nebyla na úvodní dietě a nereagovala na všechno tak citlivě, tak si myslím, že by mi ty potraviny ani nevadili. Až se posunu trošku dál, tak je stejně asi zkusím 🙂

Syrovátka

Máslo

Ghee a voda

Celý den mi bylo skvěle. Večer jsem si zkusila dát trošku kysaného zelí a začalo mi zuřivě bublat břicho. Takže zelí se stále nekoná. Myslím že nejlepší bude, když fermentovanou zeleninu představím až později s tím, že se už přesunu do třetí fáze a zkusím nějaké potraviny z ní. Udělala jsem si dnes takovou pěknou tabulku, kde si odškrtávám jednotlivé potraviny přiřazené k daným fázím (popř. k nim píši reakce). První fázi jsem zvládla pěkně. Z dvojky mi už zbývají akorát fermentované potraviny (zelenina, ryby). V trojce mě čeká avokádo, vaječný bílek a dýňové palačinky, které ale nemůžu kvůli ořechům.

Tak ještě jedna poznámka. Hodinu a půl potom co jsem si dala kysané zelí se žaludek zklidnil. Tak teď nevím jestli to zelí nevyvolalo jen moc žaludečních šťáv… Zítra ráno si na něj udělám test a uvidím.

Dnešní jídelníček

  • Vařené kuřecí stehno s pórkem
  • Dušené hovězí s mrkví a cibulí
  • Dušené hovězí s mrkví a cibulí
  • Troška kysaného zelí
  • Dušené hovězí s mrkví a cibulí

K pití

  • Filtrovaná voda s citrónem
  • Čistý kuřecí vývar

Doplňky

  • 4x BioKult
  • Joalis kapičky na detoxikaci organismu
  • Detoxikační koupel (1 hrnek Epsom soli)
Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz