DEN 28 až 43: První švindl

Za posledních 15 dní jsem udělala velké pokroky. První dny se nic zvláštního nedělo, zkoušela jsem čerstvě vymačkané džusy a čekala až je budu dobře tolerovat. Moc jsem to ale nepřeháněla, s džusy se musí hodně opatrně. Také jsem zjistila, že můžu opravdu jen domácí jogurt. Jakmile si dám kupovaný (ikdyž je to čistý jogurt s probiotickými kulturami, bez jakýchkoliv přídavků), tak mám pak žaludek jako na vodě. Domácí jogurt můžu ale bez problémů. Stejně tak domácí kefír. A jelikož můžu jogurt i kefír, tak jsem se odvážila zkusit i zralý sýr. A prošlo to 🙂

Jinak jsem teď desátý den v páté fázi. Můžu jíst už salátovou okurku a z vařeného ovoce jsem zatím zkusila papáju, kterou jsem si nejdříve uvařila s ghee a pak jí vychlazenou přidávála do jogurtu. Pomalu se chystám takhle vyzkoušet ještě mango a cantaloupe meloun. Ze zeleniny bych teď měla zkusit listovou zeleninu, tak asi zkusím nějaký salát. Košťál musím zatím ještě vynechat. Taky se konečně chystám upéct si něco z kokosové mouky.

A musím se přiznat, ale poprvé za celou úvodní dietu jsem švindlovala a dala si trošku červeného vína, které je povolené až na plné dietě. A moc jsem si ho vychutnala. 🙂

Celkově se cítím skvěle. Nebolí mě hlava, mám mnohem více energie a všimla jsem si, že teď nemám vůbec suché rty, na které trpím už od malička a mám zlozvyk si z nich suchou kůžičku odtrhávat. Také jsem si všimla, že mi rychle rostou vlasy a mám moc pěkné nehty. Jediné negativum, které jsem zaznamenala bylo, že jsem teď měla extrémně bolestivou ovulaci.

 

Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz